Татулът е едновременно  токсично и лековито растение, съдържащо алкалоиди, способни

...
Татулът е едновременно  токсично и лековито растение, съдържащо алкалоиди, способни
Коментари Харесай

Отровният татул може да цери тези болести

Татулът е по едно и също време  токсично и лековито растение, съдържащо алкалоиди, способни да причинят животозастрашаващи положения освен при консумация под формата на чай, хранителна добавка или в сурово положение, само че и при поемане на аромата на цветовете на растението. Симптомите на отравяне се демонстрират най-вече при предозиране, само че всяка приложимост на татула следва да е извънредно деликатна и под лекарско наблюдаване.

Токсичното влияние се демонстрира посредством следните признаци на отравяне:
проблеми с преглъщането, разширяване на зениците, кожни промени – зачервяване на кожата, учестено дишане, халюцинации и промени в съзнанието и когнитивните функционалности, превъзбуда, бързо и неясно говорене, промени в сърдечния темп, диария, примесена с кръв, хиперрефлексия.
При усъвършенства признаци – един или няколко – следва неотложно да се потърси здравна помощ, в случай че се подозира консумация или вдъхване на татул – целеустремено или по нехайство.

Татулът обаче се оказва извънредно забавно растение. Макар съдържащ отровни субстанции и отровен над избрани правила, се ползва за лекуване и повлияване на редица положения и болести. Медикаментите, в които се влагат листа от растението, са ориентирани към надзор и лекуване на конвулсии на гладката мускулатура, за усмиряване на нервната система, при зной, както и външно при проблеми със ставите и костите най-много при систематични автоимунни болести като ревматоиден артрит, както и при радикулит.

На какво се дължат лечебните свойства на татула?

Способността на растението сполучливо да повлиява конвулсии и болки се дължи на кумарините и фенолните киселини. Татулът подкрепя контрола върху астма, спастична кашлица, мигрена, някои психологични болести. Той сполучливо понижава секрецията на потта, слюнчените и стомашните жлези и секрецията на панкреаса с помощта на хиосциамина, който съдържа.

Кои елементи на татула се употребяват за лечебни цели?

Основно се употребяват листата и корените на растението. Времето за бране е есента. Важно е да бъдат дейно изсушени. От татула се подготвя и смес, която се пие на капки. Употребява се и външно при ревматологични болести.

За какво да внимавате?

Никога не предприемайте лекуване с татул без лекарски съвет и отвън контрола на доктор! Това начинание може да бъде извънредно рисково и да резултира в токсична реакция и отравяне, а не с предстоящото усъвършенстване на здравословното положение и усмиряване на признаците на болесттите, за чието облекчение и лекуване се смята, че татулът оказва помощ. В случай на признаци на отравяне потърсете лекарска помощ за елиминиране на отровата от организма.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества лекарска консултация. Приемът на татул без лекарска консултация е на ваша отговорност.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР